Strejk på FKK -18.10.2020

Eftersom informationen om strejken på FKK endast finns på finska på deras hemsida, har vi gjort en snabb översättning av den publicerade informationen:

 

Tjänstemannaförbundet ERTOs strejk på Finska Kennelklubbens kansli fortsätter till och med 18.10

Strejken på Finska Kennelklubbens kansli som tjänstemannaförbundet ERTO aviserade den 18.8, och inledde den 2.9 fortsätter till den 18.10. Strejken kan komma att fördröja vissa av Kennelklubbens funktioner.

Strejken berör inte FKKs dotterbolag Showlink Oy, Prettybit Projects Oy eller Kustannus Oy Koiramme. Koiramme – Våra Hundar tidningen utkommer normalt under strejken.

FKKs kansli håller öppet som normalt, dvs 9-15. Dock utan kundservice.

Under strejken kan det finnas en viss fördröjning av hälsoundersökningsutlåtanden. Programmet för att undersöka röntgenbilder uppdaterades 1.9, vilket föranleder en del fördröjning i utlåtandena.

Alla våra servicenummer och andra kontaktuppgifter finns på hemsidan. Det kan finnas en viss fördröjning i svaren på vissa telefonnummer eller e-postmeddelanden.

Showlink Oy ansvarar för lagringen av registreringsuppgifter, utställnings-, prov-, tävlings- samt hälsoresultat. Telefonrådgivningen fungerar normalt.

Showlinks kansli i Leppävirta håller öppet må-fre kl 9-17. Vi hoppas dock att man sköter sina ärenden på nätet och via Omakoiras tjänster. Via nät- eller mobiltjänsterna kan man tex göra anmälan om ägarbyte, uppdatera sina egna medlemsuppgifter eller beställa en remiss till hälsoundersökning för hunden. Uppfödarna kan registrera sina valpar via Omakoira-tjänsten.

Att hämta och lämna registreringsintyg från Showlinks kansli i Esbo är möjligt endast på onsdagar kl 9-17 under resten av året. Även Showlink-butiken i anslutning till kansliet är öppen endast på onsdagar. ShowlinkShop på webben fungerar normalt.

Vi beklagar olägenheterna som strejken medför.